Chybová zpráva

  • Soubor nelze vytvořit.
  • Soubor nelze vytvořit.

Jednoho letního dne

jsme si splnili náš sen – uvařili jsme vlastní pivo. Bylo to pouhých 30 litrů, avšak síla zážitku a strhující dobrodružství nám udalo nový směr. Uchvátila nás vůně vařeného sladu, ještě více aromatický chmelovar i slavnostní moment přidání kvasnic. Proces trýznivě dlouhého čekání na dozrání piva byl zakončen honosnou ochutnávkou a spokojenými úsměvy kamarádů a rodiny. Pocit naplnění z dobře vykonaného díla nás k pivovaření nadobro připoutal. Vznikl též název pivovaru JungBerg, jenž je nejen slovním spojením jmen zakladatelů.

Chtěli jsme také, aby naše pivo mělo možnost ochutnat více lidí, s nimiž bychom se o svou radost z výroby piva potěšili. Cesta nás zavedla k několika menším pivovarům, kde jsme si mohli konečně uvařit dostatečné množství piva, nejen pro nás, ale také pro vybrané restaurace a hospody. Stal se z nás takzvaný „létající pivovar.“ Pronajímali jsme si technologii například v Zichoveckém nebo Podřípském pivovaru a vařili zde vlastní recepturu piva ležák PP 12%.

Povzbuzovala nás chvála našich piv i ocenění jejich kvality. Postupně jsme získávali odvahu i jistotu, že děláme věci správně. Z létajícího pivovaru JungBerg jsme pomalu mířili ke splněnému snu – pivovaru JungBerg s vlastní technologií. Přestože jsme zpočátku přemýšleli o stavbě nové budovy, neodolali jsme kouzlu původního a architektonicky úžasného Hořického pivovaru z roku 1895. Dostala se nám také příležitosti mít tu čest obnovit v Hořicích výrobu piva po více jak 40 letech.

Po náročných projektových přípravách jsme se na začátku roku 2017 pustili do stavebních úprav. Ty jsme završili instalací třínádobové varny o objemu 10hl, umístěním kvasných a ležáckých tanků do prostoru bývalé lednice pivovaru a celkovým propojením celé technologie. Slad a chmel zavoněl v Hořickém pivovaru JungBerg 1.června téhož roku. Pivovar pohltil naše životy, přinesl mnoho těžké práce, ale o to nám dělá větší radost, kterou můžeme skrze pivo přenést i na vás.

Body na mapě označují město kde je naše pivo dostupné na čepu nikoliv přesnou polohu místa.
Mapu přiblížíte dvojitým poklepáním kurzorem myši.

Rychlý kontakt

Můžete použít telefon. Jelikož kolem piva neustále něco děláme...sypeme slad, mícháme, vaříme sladinu, chladíme mladinu, stáčíme do sudů i lahví a ochutnáváme... pošlete raději SMS na 739 323 755

Často se ptáte, kdy máme otevřeno. Jsme pivovar, čistě výrobní, bez vlastní restaurace a tudíž mimo domluvené prohlídky otevřeno nemáme. V areálu pivovaru je však restaurace a bar, kde čepují naše piva. Tady je lze ochutnat.